Mindfulness 8 ugers gruppe – Århus

Ønsker du at etablere din egen mindfulness baseret meditationspraksis – eller blot opnå læring omkring tanker, følelser, og fysiske symptomer, er et 8 ugers program måske noget for dig.

Kommende kursus:

I foråret 2014 fortsætter vi med det populære kursus: Mindfulness 5 ugers forløb i stedet for 8 ugers kursus.

Er du interesseret i dette  kursus, er der også mulighed for at kortere kursus, med dele af samme indhold som dette.  Klik her til 5 ugers kursus i Mindfulness

************************
8 ugers kurset (ingen fastsat dato i 2014) har til hensigt at give mulighed for at træne i en gruppe 1 gang ugentligt i guidede meditationer, siddende, liggende, stående og gående, samt lette yogaøvelser, der afhjælper spændinger, gir energi og ikke mindst samler sind og krop som en helhed.

Forløbet  giver mulighed for, over en periode på 2 mdr., at etablere en daglig meditationspraksis, og samtidig ha´ mulighed for at dele oplevelser med gruppen omkring træningen. En læring som gavner alles proces, og læring omkring forskellige måder at opleve træningen. Gruppen vil bestå af max 12 deltagere.

Du skal påregne ca. ½-1  times træning dagligt ved hjælp af guidede cdér som udleveres, samt en lille skriftlig opgave, til egen læring og indsigt.
Kurset er baseret på MBSR – Mindfulness-Based Stress Reduction.  Læs evt. mere her Center for Mindfulness eller:  .. Center for Mindfulness Research and Practice, Bangor University

Udover MBSR programmet, vil vi kort gennemgå forskellen mellem Mindfulness set fra Vestens synspunkt og Mindfulness fra det buddhistiske synspunkt.  Vi vil her gennegå et par enkelte øvelser fra de buddhistiske traditioner, for at udvide forståelsen af fundamentet i Mindfulness.  Derved opnås en bredere viden omkring oprindelsen og mindfulness på verdensplan.

Efter endt kursus, vil der blive 2 opfølgningsdage i løbet af året, til at mødes og praktisere og dele oplevelser med egen proces, både i forbindelse med fremgang og evt. modstand. Den ene dag vil foregå i tavshed med meditation og yogabaserede øvelser

Ved jævnlig træning/praksis, forøger du din evne til at opretholde din opmærksomhed på lige præcis det område som kræver din fulde opmærksomhed, forøge dit nærvær og daglige tilstedeværelse, i stedet for, som vi mennesker ofte har tendens til, at været optaget af fortid og fremtid, planlægning, fortrydelser, bekymringer, og ønsker om at ting skal være anderledes.
Alt sammen noget som fjerner os fra at være tilstede i nuet.
Med din fulde tilstedeværelse i nuet, vokser dine muligheder for at leve et mindre stresset, mere hensigtsmæssigt, rigt, ærligt og accepterende liv.  At træne sindet/hjernen i at reagere med ro, selvom du er omgivet at støj og forstyrrelse, ydre såvel som indre.

Læs mere og udskriv beskrivelse, af tidligere kursus, klik her..

Har du spørgsmål omkring 8 ugers kurset, er du velkommen til at ringe eller benytte nedenstående formular. Kommentarfeltet.

Ønsker du at vide mere, eller få besked når næste dag er planlagt, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her..

Mange venlige hilsner

Nina Grønbech Pfeiffer / Underviser

Se hele kalenderen…

MIND and MOTION • Ryesgade 31, 3 sal • 8000 Århus C • Telefon: 2020 7709
dk-and-visa