Yin Yoga

Yin og Yang – De 2 modsætninger.

– Flow i energien med Yin Yoga – meditative stræk.

Yin og Yang – De 2 modsætninger.

v/Yogalærer Nina Grønbech Pfeiffer

I Yin Yoga praktiserer vi blide stræk i længere tid , ca. 3-6 minutter, som praktiseres med en holdning af medfølelse og accept for at vække flere Yin dele i vores fysiske, følelsesmæssige og åndelige selv.

Ved at fremme strømmen af energi (Qi) gennem energi baner (meridianer) i vores dybe Yin kerne kan vi bidrage til at bringe sundhed til vores krop og balance i vores travle Yang livsstil.  Når energien flyder, stiger vores livskvalitet, vi bliver mere modstandsdygtige, og det bliver lettere at udfolde vores glæde i hverdagen.

Yin Yoga er fysisk rettet mod bindevævet i ledbånd, knogler, og selv de led i kroppen, som normalt ikke udnyttes så meget i en mere aktiv yogastil, samt hofter, bækken og nederste del af rygsøjlen.  Vi løsner også op i skuldre, arme, nakke, hænder.  Stort set hele kroppen, så energien kan flyde i åbne kanaler rundt i hele kroppen.

Det siges at vores energi løber i bindevævet, så når vi dyrker yin og løsner og skaber mere flexibilitet i vores væv, kan energien flyde mere frit.

Yin praksis giver os ialt mere smidighed og flexibilitet, og samtidig mere flow i vores energi – livskraft.

Yin yoga passer til næsten alle niveauer, og er et perfekt supplement til de dynamiske og muskuløse Yang stilarter i yoga og andre motionsformer, der lægger vægt på indre varme, og sammentrækning af vores muskler.

Det kan for nogle i begyndelsen virke temmelig kedeligt og passivt, da det kan være udfordrende at være i stillingen i flere minutter, men udbyttet er stort.
Yin yoga fremmer som en god kontrast til en hektisk hverdag, det rolige, forstående og feminine aspekt, og er kendt for at være en fordybende meditativ yoga-praksis i stilhed.

Indre balance, består af balancen mellem Yin og Yang – Den feminine og den maskuline energi som findes i os alle.

 

Se kommende hold og kurser her….

Adresse i Århus:

Mindful Yoga / Mind and Motion
Ryesgade 31. 3 sal.  8000 Århus C

yoga 0438

MIND and MOTION • Ryesgade 31, 3 sal • 8000 Århus C • Telefon: 2020 7709
dk-and-visa