Yin Yoga. Den meditative Yoga stil. Nina Pfeiffer

Yin og Yang – De 2 modsætninger.

– Flow i energien med Yin Yoga – meditative stræk.

Yin og Yang – De 2 modsætninger.

v/Yin Yogalærer Nina Grønbech Pfeiffer

I Yin Yoga praktiserer vi blide stræk i længere tid , ca. 3-6 minutter, som mødes med en holdning af medfølelse og accept, for at vække flere Yin dele af vores fysiske, følelsesmæssige og mentale dele af os selv som helhed.

Ved at fremme strømmen af energi (Qi) gennem energi baner (meridianer) i vores dybe Yin kerne kan vi bidrage til at bringe sundhed til vores krop og balance i vores travle Yang livsstil.  Når energien flyder, stiger vores livskvalitet, vi bliver mere modstandsdygtige, og det bliver lettere at udfolde vores glæde i dagligdagen.

Yin Yoga er fysisk rettet mod bindevævet i ledbånd, knogler, og selv de led i kroppen, som normalt ikke udnyttes så meget i en mere aktiv yogastil, samt hofter, bækken og nederste del af rygsøjlen.  Vi løsner også op i skuldre, arme, nakke, hænder.  Stort set hele kroppen, så energien kan flyde i åbne baner og skabe mere flow i hele systemet.

Det siges at vores energi løber i bindevævet, så når vi dyrker yin og løsner og skaber mere fleksibilitet i vores væv, kan energien flyde mere frit.

Yin praksis giver os i alt mere smidighed og flexibilitet, og samtidig mere flow i vores energi – livskraft.

Yin Yoga passer til alle, og alle stillinger kan tilrettes den enkelte hvis der er behov for det. Yin Yoga er en god kontrast til en hektisk hverdag, og er kendt for den – ikke muskulære, men derimod den rolige & fordybende yogapraksis, indadvendt og meditativ.

Det kan for nogle i begyndelsen virke temmelig kedeligt og passivt, da det kan være udfordrende at være i stillingen i flere minutter, men udbyttet er stort.
Yin yoga fremmer som en god kontrast til en hektisk hverdag, det rolige, forstående og feminine aspekt, og er kendt for at være en fordybende meditativ yoga-praksis i stilhed.

Indre balance, består af balancen mellem Yin og Yang – Den feminine og den maskuline energi som findes i os alle.

Underviser: Yin Yogalærer Nina Pfeiffer

Se kommende hold, kurser og uddannelse her….

Adresse i Århus:

Mindful Yoga / Mind and Motion
Ryesgade 31. 3 sal.  8000 Århus C

yoga 0438

 

 

 

Se Nina´s Yin Sekvens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *